Za prhko tijesto:
190 g brašna 90 g šećera u prahu 130 g maslaca 35 g bademova brašna prstohvat soli 50 g jaja |
Za ganache:
300 g bijele čokolade 125 ml slatkog vrhnja 200 g jagoda 20 g šećera |
Uz pomoć štapnog miksera napravite pire od jagoda i zagrijte sa šećerom na laganoj vatri. Stavite ga ohladiti. Prokuhajte vrhnje, prelijte ga preko čokolade i izmiješajte. U tu smjesu dodajte pire od jagoda i sve zajedno ponovno promiješajte i ostavite hladiti Prosijte brašno i šećer u prahu, dodajte maslac i izradite rukom. Zatim dodajte jaje, bademovo brašno i sol. Izradite tijesto, napravite kuglu koju spremite u prozirnu foliju i ostavite počivati u hladnjaku barem jedan sat prije upotrebe. Razvaljajte tijesto na oko 2 mm debljine i probodite vilicom. Pecite ga 20 minuta na 170˚C u namašćenim kalupima. Slastičarska krema (napravite je prema prethodnom receptu) U pečeno prhko tijesto stavite ohlađenu i izrađenu slastičarsku kremu i po njoj rasporedite voće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....