Trebat će vam:
150 g riže
1 šaka zelene leće
1 veći luk
Pola žličice kurkume
Pola žličice kumina
1 žličica dimljene crvene paprike
Svježi peršin
Sol, papar
Priprema:
U jednoj posudi skuhajte rižu, a u drugoj leću koju ste prethodno nekoliko sati držali u mlakoj vodi. Luk nasjeckajte na sitno pa ga pirjajte na maslinovu ulju. Mora u potpunosti povenuti i poprimiti zlatnu boju, trebat će vam oko 10 minuta. Kada je gotov, maknite ga s vatre, a na istu masnoću dodajte rižu i leću. Začinite i dodajte tri žlice vode. Dobro promiješajte, vratite luk i dodajte sitno sjeckani peršin pa poslužite samostalno ili kao prilog mesu ili ribi.
RIŽA + LEĆA
Tek tri sastojka i nekoliko drugačijih začina bit će vam dovoljno za pripremu ovog brzog ručka
Nalik mujadari, popularnom istočnjačkom jelu, kombinacija riže i leće nevjerojatno je jednostavna, ali i ukusna
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....