![Ilustracija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/09/05/k_35141521_640.jpg)
Trebat će vam:
1,5 - 2 kg teletine 4 mlada luka 5 manjih mrkvi 1 glavica češnjaka sol papar 1,5 dl bijelog vina |
![Roast lamb leg with vegetables and fresh herbs in blue casserole bowl on rustic wooden background, top view](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/4/13/11/telece-pecenje.jpeg)
Priprema:
Teletinu posoliti i malo popapriti. Nauljiti posudu za pečenje i pokapati i meso pa ga peći desetak minuta na 220 ºC. Smanjiti temperaturu pećnice na 150 ºC, podliti vinom i 1 dl vode ili, još bolje, s mesnim temeljcem te dodati prerezanu glavicu češnjaka koja će dati aromu. Peći poklopljeno na laganom još oko dva sata. Nekih 45 minuta prije nego što je gotovo dodati opranu mrkvu u komadu te mladi luk, a ako želite, uokolo poslažite i krumpir ili servirajte teletinu uz pire krumpir i prelijte ga umakom od pečenja. Tijekom pečenja podlijte ako je potrebno s još malo temeljca ili vode. I, naravno, dvadesetak minuta prije kraja otklopite posudu da se povrće zapeče i meso dobije još ljepšu boju.