USUSRET USKRSU

Teleće rolice sa šunkom i kaduljom

 Getty Images/iStockphoto
Ove rolice možete raditi i s puretinom, a kad ih ispečete, izvadite ih iz tave pa na postojeću masnoću dodajte dva oguljena češnja češnjaka, podlijte bijelim vinom, a kada ono ispari, ulijte i malo vrhnja za kuhanje pa uronite rolice da se prožmu s umakom.

Trebat će vam:

4 teleće šnicla
4 šnite kuhane ili pečene šunke
4 šnite pršuta ili pancete
1 mozzarella
nekoliko listića kadulje
sol
papar

Veal saltimbocca.  Traditional dish with prosciutto and sage.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Teleće šnicle istući da budu tanki, možete ih ako su veliki i prepoloviti. Na svaki staviti po jednu šnitu šunke i mozzarelle pa zarolati. Izvana omotati pršutom ili pancetom, odnosno špekom i privezati ako je potrebno kuhinjskim koncem ili pomoću čačkalice. Između konca umetnuti listić kadulje ili ga nabosti čačkalicom. Peći na tavi uz okretanje na srednje jakoj vatri. Poslužiti s dinstanim graškom ili zeljem dinstanim na luku i maslinovom ulju ili ih servirajte s pečenim povrćem i gljivama te sa salatom od matovilca. Ove rolice možete raditi i s puretinom, a kad ih ispečete, izvadite ih iz tave pa na postojeću masnoću dodajte dva oguljena češnja češnjaka, podlijte bijelim vinom, a kada ono ispari, ulijte i malo vrhnja za kuhanje pa uronite rolice da se prožmu s umakom. Kao takve možete ih poslužiti i s kuhanim krumpirom pomiješanim s tikvicom, keljom ili blitvom, a odlično će pasati i s kuhanom rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 14:54