Teleći medaljoni u umaku od 4 vrste sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 100 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg telećih medaljona
  • 1 vezica peršina
  • 4 lista mente
  • 1 grančica ružmarina
  • majčina dušica
  • sol i papar
  • 4 žlice maslinova ulja
  • Za umak:
  • 300 ml mlijeka
  • 100 g različitih vrsta tvrdog sira
  • 2 manje glavice luka
  • 100 g maslaca

Priprema

1. korak

Očistite meso od žila i masnoća, ako ih ima. Sitno nasjeckajte peršin, majčinu dušicu i ružmarin. Obilno začinite solju i paprom. Smjesu začina rasporedite po drvenoj dasci. Začine dobro utrljajte u meso.

umak ako nije gladak i jednoličan.

Teleće medaljone prelijte umakom od četiri vrste sira i poslužite sa salatom.

2. korak

U tavici zagrijte maslinovo ulje i propržite meso okrećući ga na obje strane. Na kraju dodajte maslac i prepržene kolutove bijelog luka. Zapecite u pećnici 5 do 10 minuta pa dodajte maslac.

3. korak

Za umak zakuhajte mlijeko. Dodajte sav sir, začinite solju i paprom te miješajte 2 do 3 minute. Isključite vatru te propasirajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:42