Trebat će vam:
2 teleća jezika
1 luk
2 režnja češnjaka
1/4 poriluka
1 grincajg
100 g panko mrvica
2 jaja
1 lovorov list
100 g brašna
3-4 krumpira
sol i papar
ulje za prženje
Priprema:
Jezik stavite u lonac, podlijte vodom da ga prekrije i stavite kuhati dok ne provre. Procijedite i properite jezik i prebacite u drugi lonac. U međuvremenu, povrće očistite i narežite na krupnije te s lovorom stavite u drugi lonac. Kuhajte dok jezik ne omekša. Prohladite ga i očistite te ga narežite po dužini na tanke trakice - ili “rasplačite” da biste dobili formu milanskog odreska. Pripremite smjesu za pohanje - u jedan tanjur brašno, u drugi jaja koja ste razmutili s malo soli i papra, a u treći panko mrvice koje ste malo smrvili (možete koristiti i obične mrvice). Jezik uvaljajte prvo u brašno, višak otresite, potom u jaja i potom pritisnite u panko mrvice. Stavite pržiti u ulje zagrijano na 160 stupnjeva. Pržite dok se ne zazlati, izvadite i stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. U međuvremenu očistite krumpir, narežite na tanje ploške pa kad je jezik gotov, stavite pržiti na temperaturu od 170, 180 stupnjeva oko pet-šest minuta. Poslužite uz zelenu salatu, po potrebi jezik malo popaprite i posolite na kraju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....