Nakon što smo ljetne salate i druge lagane tanjure ostavili iza sebe i u potpunosti se okrenuli jesenskim delicijama koje griju na najslasniji način, tjedan smo odlučili započeti brzom pitom od lisnatog tijesta. Volimo je zbog činjenice da u nju možemo upakirati baš sve ostatke iz hladnjaka, a uvijek ispadne slasno i zasitno. Nakon brze pite, nastavljamo s kremastim ručkom u kojem glavnu ulogu igra cvjetača, a zatim u srijedu radimo bogati zapečeni grah na nešto drugačiji način.
Četvrtak smo rezervirali za jesenski klasik, punjenu buču, a u petak radimo slasnu tjesteninu za koju je potrebno tek nekoliko sastojaka koje zasigurno imate u hladnjaku i smočnici. U subotu radimo sočne i zasitne muffine s palentom i kobasicom, a u nedjelju uživamo u jednostavnom, a okusom bogatom umaku od gljiva i teletini te ih poslužujemo uz prilog po želji. Recepte za svih sedam jela potražite u nastavku!
PONEDJELJAK
PITA OD LISNATOG TIJESTA I INĆUNA
UTORAK
SRIJEDA
ČETVRTAK
PETAK
TJESTENINA S RIBOM IZ KONZERVE
SUBOTA
MUFFINI S PALENTOM I KOBASICOM
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....