Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg mladih tikvica
- 1 vezica svježeg vlasca
- 1 jaje
- 1 šalica glatkog brašna
- 1 šalica vrlo hlade mineralne vode
- sol
- ulje za prženje
- 1 žlica sjemenki lana
Priprema
1. korak
Tikvice operite i odstranite im stapke. Narežite ih na ploške ili kolutove debljine oko centimetra ili malo tanje. Od brašna, vrlo ledene vode i soli zamijesite tijesto za pohanje. Dodajte mu sitno sjeckani vlasac i sjemenke lana. U smjesu za tempuru uvaljajte ploške tikvice pa ih pržite u dubokom ulju dok ne porumene s obje strane.
Pržene hrskave tikvice servirajte s kuhanom lećom ili salatom.
2. korak
Savjet: Tempura je delikatna japanska vezija tijesta, koja se koristi prvenstveno za prženje povrća i morskih plodova u dubokom ulju. Osnova je uvijek vrlo glatko brašno i jako ledena voda. (Dobro ju je kratko držati u zamrzivaču ili vodi dodati nekoliko kocaka leda). O hladnoći vode ovisni hrskavost njezne korice koja karakterizira tempuru. Brašno u smjesi također se ne smije previše mutiti jer to rezultira žilavošću tijesta. Osnovnoj smjesi za tempuru mogu se dodati i jaja, malo praška za pecivo, škrobnog brašna,svježih začina ili sjemenki. Tempura se jede vruća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....