Trebat će vam:
120 ml maslinova ulja
6 režnjeva češnjaka
1 kg cherry rajčica
žličica čili pahuljica
2 velike grančice bosiljka
sol
prstohvat šećera po želji
2 veće tikvice
100 g feta sira
Priprema:
Zagrijte ulje u velikom teškom loncu na niskoj vatri. Dodajte nožem zdrobljeni češnjak i pecite ga nekoliko minuta, miješajući, dok ne omekša i ne zamiriše. Pojačajte jačinu vatre na srednju i dodajte cijele rajčice, čili pahuljice, grančice bosiljka i 1,5 žličica soli. Kuhajte miješajući da se sastojci prekriju uljem sve dok rajčice ne počnu pucati. Zdrobite nekoliko rajčica, ali ne sve, kako biste stvorili umak, a zatim nastavite kuhati desetak minuta, povremeno miješajući, sve dok se otprilike polovica rajčica potpuno ne razgradi, a polovica ostane cijela. Kušajte i prilagodite začine, dodajte šećer po potrebi. Izvadite i bacite grančice bosiljka i pustite da umak krčka još nekoliko minuta. U međuvremenu tikvicu spiralizirajte da dobijete rezance, podijelite ih u tanjure i prelijte umakom s rajčicama. Na vrh stavite još namrvljenu fetu i natrgane listiće bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....