JELA SA SATARAŠOM

Tikvice punjene satarašom više su nego dobra ideja za brzi ručak usred tjedna

 Berislava Picek/Cropix/
Naša suradnica Nastasja Chiara Petrić s nama je podijelila recepte za jela sa satarošom iz pećnice

Trebat će vam:

3 žlice kuskusa
4 žlice sataraša
2 veće tikvice
stručak bosiljka ili peršina
1 veća mozzarella
nekoliko žlica parmezana

Priprema:

Tikvicu operite, odstranite vrhove, prerežite na pola pa svaku polovicu po dužini, odstranite unutarnji dio kako biste napravili lađice i blago posolite. Posložite u posudu za pečenje. Unutarnji dio tikvica promiješajte s kuskusom, satarašom, nasjeckanim biljem, sitno sjeckanom mozzarellom i dobro izmiješajte te ostavite 10 minuta da odstoji. Napunite tikvice nadjevom, pospite parmezanom te zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta. Poslužite toplo ili hladno s viškom sataraša kao prilog jelu.

RECEPT ZA BRZI LJETNI SATARAŠ IZ PEĆNICE POTRAŽITE OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 07:23