Tikvice s curryjem

 Privatna arhiva

Sastojci:

2 zelene tikvice
1 glavica luka
0,5 l jabučnog octa
0,5 l vode
pola šalice šećera
2 žlice soli
pola žlice curryja
pola žlice kurkume
1 žlica sjemenki gorušice
2-3 žute tikvice
1 svježa ljuta papričica
nasjeckani svježi kopar
pola žlice sumaca
pola već ukuhane otopine iz prethodnog recepta

Privatna arhiva

Tikvice narežite na tanke kolutiće ili na trake pomoću mandoline. Prokuhajte ocat s vodom, solju i šećerom. Odlijte polovicu tekućine u drugu zdjelu pa u nju stavite tanko narezan luk tikvice i ostavite par minuta na vatri da malo omekšaju. Dodajte curry i sjemenke gorušice. Tikvice stavite u teglicu i zalijte pripremljenom tekućinom.

U prethodno skuhanu otopinu dodajte sumac (ima ga kupiti na tržnicama na štandovima sa začinima, kiselkastog je okusa). Tikvice narežite na trakice. Stavite ih u teglicu do pola pa ulijte malo tekućine, dodajte kopar te na rezance narezanu ljutu papričicu pa opet tikvice, začine i na kraju ulijte do vrha tekućinu.

Napomena: teglice za zimnicu dobro operite i sterilizirajte. U recept nismo stavljali nikakav konzervans pa teglice čuvajte u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:21