Trebat će vam:
1 veće pakiranje piškota 500 g mascarpone sira 0,5 l vrhnja za šlag (slatko vrhnje) 3 žlice šećera u prahu kava rum ili brandy malo mlijeka |
Priprema:
Skuhajte kavu, dodajte joj malo mlijeka i brandyja i ostavite da se ohladi. Mascarpone sir pomiješajte sa šećerom u prahu. Istucite vrhnje u šlag pa ga pomiješajte s mascarponeom. Piškote umočite jednu po jednu u kavu, samo ih uronite na sekundu jer će se u protivnom raspasti pa ih potom slažite jednu do druge u širu keramičku posudu. Na njih rasporedite pola kreme pa opet polažite po njoj namočene piškote te na kraju rasporedite ostatak kreme i posipajte je kakaom u prahu. Ohladite u hladnjaku barem koji sat prije rezanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....