Iako smo kalendarski već zašli u proljeće, hladni vjetar i kiša još nas uvijek gurnu natrag u zimu pa nam gode bogata jela poput pečenog pilećeg batka s rižom ili pak mesnih jela na žlicu pa ih nemojte ni ovaj tjedan preskočiti. One dane kada nemate puno vremena, poslužite se brzopoteznim receptima pa tako spremite razne tjestenine, bilo s mesom, ribom ili samo povrćem, što su idealni obroci za kraj radnog tjedna. Burgere od brokule možete i zamrznuti kako biste imali dobro rješenje i za neku drugu priliku. Veliki petak neka bude posvećen ribi pa spremite u pećnici skuše koje možete poslužiti uz cijeli niz ukusnih priloga, a na sam Uskrs spremite slasni janjeći but s pečenim povrćem kako biste počastili obitelj i prijatelje pravom gozbom.
PONEDJELJAK
Započnite tjedan s odličnim ručkom: pileće batke utopite u slasnu marinadu od čilija, senfa, limuna i meda te ih pecite pola sata u pećnici odnosno dok ne dobiju hrskavu i ljepljivu kožicu, a vi dobro pečeno meso. Piletinu pripremljenu na ovaj način poslužite uz rižu s graškom, a dodati možete i druge sastojke po želji. Ako vam ostane pečenog mesa, istrgajte ga pa složite od komadića laganu salatu za večeru!
UTORAK
Tjestenina sa srdelicama brzo je jelo koje će vas podsjetiti na ljeto, gotovo je za čas, a ukusno je i aromatično. Za to su, osim srdela, zaslužni i inćuni, tostirani pinjoli i komorač, a u ovom jelu odlično će se uklopiti i masline, sušene rajčice i kapari pa eksperimentirajte dok ne dođete do svoje savršene kombinacije.
SRIJEDA
Kada se krene temperatura dizati i spuštati i vrijeme postane pravo proljetno i nepredvidivo, najbolje je zagrijati se uz zasitno jelo na žlicu kao što je svinjetina s gljivama iz lonca. Gulaš ove vrste još je bolji idući dan pa ako znate da vas čeka hektični tjedan, pripremite ozbiljniju količinu kako biste imali spreman ručak i za te posebno užurbane dane.
SVINJETINA S GLJIVAMA NA ŽLICU
VELIKI ČETVRTAK
Barem jedan dan u tjednu vrijedi spremiti ozbiljnije jelo od povrća koje će vas bez problema držati sitima satima. Primjer jednog takvog jela su i burgeri od brokule koje možete poslužiti same uz omiljeni umak ili pak staviti s drugim povrćem u meko pecivo te složiti obilni sendvič.
VELIKI PETAK
Riba petkom ustaljeni je ritual, a na Veliki petak je osobito važna tradicija koje se rado držimo. Iskoristite vrijeme i pripremite skušu iz pećnice uz koju možete poslužiti razne priloge, od palente, pirea, blitve s krumpirom ili pak krumpir salate.
VELIKA SUBOTA
Dok traju pripreme za sam Uskrs, najbolje je spremiti jednostavan ručak koji je brzo gotov, a usto je ukusan i hranjiv. Poslužite se mješavinom različitih gljiva i složite kremasti umak u koji ubacite kratko kuhane rezance. Ručak ćete imati na stolu za čas, a vi ćete se moći pozabaviti farbanjem jaja, pečenjem kolača i drugim zabavnim aktivnostima.
USKRS
Kako ne biste morali na sam Uskrs previše vremena provoditi u kuhinji, složite nabrzinu ovo ukusno jelo kojim ćete počastiti ukućane i goste. Sve što je potrebno jest dobro se pripremiti, staviti meso u pećnicu i pustiti da se dva i pol sata peče, uz tek koju kratku intervenciju tijekom pečenja. Rezultat će biti jelo koje će biti glavna zvijezda vašeg uskršnjeg stola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....