Idućih sedam dana glavna zvijezda našeg tjednog menija je sezonsko povrće. Pakiramo ga u složenac, poslužujemo uz jednostavne priloge i radimo bogati wok pa uživamo u okusima bogatim plodovima na najbolji mogući način. Tjedan započinjemo jednostavnom juhom od rajčice s rižom, nastavljamo sočnim složencem s tikvicama, a u srijedu radimo pečeno povrće s palentom. Četvrtak smo rezervirali za ljetne faširance iz pećnice, u petak kuhamo riblju juhu, a vikend nas posebno veseli zbog brzog, slasnog woka i jednostavne piletine s grilla s hrskavim krumpirom. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
U juhu možete dodati i ostatke prethodno kuhane riže, a možete je napraviti i bez riže pa je poslužiti uz tostirani kruh ili slastan sendvič sa sirom.
UTORAK
Za pripremu ovog složenca neće vam trebati baš nikakvi posebni sastojci, a dodati možete i začine te druge dodatke po želji. Dobra ideja bit će komadići slanine.
SRIJEDA
Iskoristite ljetno povrće na najbolji mogući način pa ga poslužite uz jednostavan prilog kao što je palenta. Ovako pripremljeno povrće možete ubaciti i u blender te od njega napraviti gusti umak za tjesteninu.
ČETVRTAK
Začinite ih svježim koprom, a zatim poslužite uz prilog ili umak po želji. Upakirati ih možete i u sendviče, a odlično se slažu uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta.
PETAK
Ovog petka napravite jednostavnu riblju juhu pa je poslužite kao lagani ljetni ručak. Naravno, može biti i dobra uvertira u nešto zasitnija jela.
SUBOTA
Osim povrća, koristiti možete i meso po želji, a samo jelo će biti još ukusnije ako mu na kraju dodate šaku sjeckanog mladog luka i tostirani sezam.
NEDJELJA
PILETINA S HRSKAVIM KRUMPIRIMA
Ova kombinacija bit će dobra ideja za ručak usred tjedna, ali i jednostavan nedjeljni ručak. Napravite hrskave krumpire s maslacem i krušnim mrvicama i poslužite ih uz brzinski pripremljen komad mesa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....