TJEDNI MENI

Tjedan započinjemo punjenim i zapečenim palačinkama, a završamo slasnim rebarcima

Na meniju su još i, među ostalim, bogati gulaš, zapečene paprike, turska pizza i tjestenina s kozicama i lososom

Tjedan započinjemo neradnim ponedjeljkom, što znači da imamo vremena za ručak priprema kojeg iziskuje nešto više pažnje pa tako radimo palačinke punjene piletinom i poslužujemo ih uz zdjelu sezonske salate. Zatim je na redu gust i moćan gulaš s gljivama, a na meniju su i zapečene paprike s gljivama i sirom. U četvrtak radimo pecivo inspirirano turskom pizzom, u petak tjesteninu s kozicama i lososom, a za vikend kremasti rižoto i rebarca s ružmarinom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Iako vjerujemo da nije potrebno napominjati, kada radite ovo jelo, ispecite više palačinki pa dio poslužite i kao desert. Uz slanu varijantu dobro će se složiti zdjela salate, a uz slatku, naravno, omiljeni namazi.

PALAČINKE PUNJENE PILETINOM

image
Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ovaj bogati gulaš može biti dobra ideja ako sutradan imate gužvovit dan i znate da nećete stići kuhati. Dakle, skuhajte ga danas pa u njemu uživajte dva dana.

BOGATI GULAŠ

image
Nataly Hanin/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Sezona punjenih paprika za nas još nije gotova i dok god na tržnici možemo pronaći pokoji primjerak, rado im se vraćamo. Ovog puta punimo ih gljivama i sirom.

ZAPEČENE PAPRIKE S GLJIVAMA I SIROM

image
Vkuslandia/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ovo jelo obožavamo, a kako i ne bi kada je, zapravo, u pitanju još jedna inačica pizze. Turska pizza naziva se još i lahmacun, a radi se od tijesta s dodatkom mljevenog mesa. Uvijek dobra opcija za jednostavan ručak ili večeru koju će svi za stolom voljeti.

TURSKA PIZZA

image
Bymuratdeniz/Getty Images

PETAK

Za riblji ručak ovog tjedna biramo tjesteninu s kozicama, lososom i začinskim biljem koja je uvijek veliki hit, a lako se priprema i brzo je gotova. Taman sve što nam petkom treba.

FETTUCCINE S KOZICAMA, LOSOSOM I ZAČINSKIM BILJEM

image
Luchezar/Getty Images

SUBOTA

Tjedan ne može proći niti bez tanjura punog kremastog jela koje na najljepši način slavi sezonu. Ovog puta to je rižoto s bundevom i gljivama!

RIŽOTO S BUNDEVOM I GLJIVAMA

image
Murziknata/Getty Images

NEDJELJA

A za kraj tjedna, što drugo, nego fina, slasna rebarca zbog kojih nam nije problem uprljati prste. Odlično se slažu uz krumpiriće ili kremastu coleslaw salatu, a dobra su čak i drugi dan, kada ih je dovoljno samo kratko podgrijati u pećnici.

PRŽENA REBARCA S RUŽMARINOM

image
Max_grpo/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:09