Još jedan tjedan oporavka od teške blagdanske hrane započinjemo jednostavnom, a tako utješnom juhom s keljom i kobasicom. Nastavljamo zatim piletinom u gustom umaku od rajčice, a sredinom radnog tjedna radimo tortilje koje vrlo lako možemo spakirati i za gablec idućeg dana na poslu. U četvrtak je na redu juneći gulaš s gljivama, a u petak brz, slastan sendvič s tunom. Vikend smo, pak, rezervirali za pripremu zapečenog krumpira sa sirom, lukom i slaninom te janjeće koljenice. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Radni tjedan započinjemo klasikom na malo drugačiji način. Omiljenom kelj varivu dodajte malo limuna, a zatim sve zajedno poslužite uz parmezan. Bit će još ukusnije!
UTORAK
Piletina u umaku od rajčice jedno je od jednostavnijih jela koje možete pripremiti usred tjedna. Trebat će vam tek piletina i nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u smočnici.
SRIJEDA
Batat ispecite, kelj blanširajte, sve zajedno upakirajte u bogate, zasitne tortilja rolice pa poslužite uz umak na bazi jogurta ili zapakirajte i ponesite idućeg dana na posao za gablec.
ČETVRTAK
U gust, zasitan gulaš ovog puta ubacite gljive pa poslužite uz kremastu palentu ili njoke. Palentu skuhajte u vodi u koju ste ubacili i začine, a pred kraj kuhanja dodajte i maslac te malo parmezana. Ako se ipak odlučite za njoke, najprije ih skuhajte, a zatim dodatno zapecite na tavi na malo masti.
PETAK
Kada nemate previše vremena za kuhanje ručka, i sendvič može biti dobra opcija. Pripremite konzervu tune, omiljeni sir, malo oraha i umaka, tostirajte kruh i sve zajedno spojite u predobar, slasni zalogaj.
SUBOTA
Za pripremu ovog jela trebat će vam krumpir, slanina, maslac, luk, sir, mladi luk i malo vremena - i to je to!
NEDJELJA
Janjeća koljenica uvijek je dobra ideja, a ovo jelo bit će odličan nedjeljni ručak. Osim uz pire krumpir, dobro će se složiti i uz kremastu palentu, tjesteninu...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....