ZA POČETAK TJEDNA

Tjestenina s kozicama i limunom jedno je od jednostavnijih, a ukusnijih jela koje možete napraviti kod kuće

 Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto
Pripremite tjesteninu, očišćene repove kozica i još pokoji sastojak pa se bacite na kuhanje

Trebat će vam:

400 g suhe pašte

500 g očišćenih repova kozica

200 ml vrhnja za kuhanje

1 limun

3 češnja češnjaka

list peršina

100 g ribanog parmezana

maslinovo ulje

100 ml bijelog vina

30 ml konjaka

kadulja

sol

papar

Priprema:

U uzavrelu, slanu vodu stavite tjesteninu. Za to vrijeme na maslacu kratko prepržite očišćene repove kozica te ih izdvojite na tanjur. Maslacu dodajte žlicu maslinova ulja te prepržite usitnjeni češnjak. Dodajte bijelo vino, konjak, malo vode u kojoj se kuha tjestenina te parmezan. Miješajte na vatri oko dvije minute.

Ulijte vrhnje za kuhanje i stavite naribanu koricu limuna, žlicu soka od limuna te na kraju vratite kozice u umak. Posolite i popaprite. Kuhanu tjesteninu dodajte umaku od kozica te po potrebi razrijedite vodom u kojoj se kuhala pašta. Posluženo jelo posipajte nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 00:13