Trebat će vam:
400 g suhe pašte
500 g očišćenih repova kozica
200 ml vrhnja za kuhanje
1 limun
3 češnja češnjaka
list peršina
100 g ribanog parmezana
maslinovo ulje
100 ml bijelog vina
30 ml konjaka
kadulja
sol
papar
Priprema:
U uzavrelu, slanu vodu stavite tjesteninu. Za to vrijeme na maslacu kratko prepržite očišćene repove kozica te ih izdvojite na tanjur. Maslacu dodajte žlicu maslinova ulja te prepržite usitnjeni češnjak. Dodajte bijelo vino, konjak, malo vode u kojoj se kuha tjestenina te parmezan. Miješajte na vatri oko dvije minute.
Ulijte vrhnje za kuhanje i stavite naribanu koricu limuna, žlicu soka od limuna te na kraju vratite kozice u umak. Posolite i popaprite. Kuhanu tjesteninu dodajte umaku od kozica te po potrebi razrijedite vodom u kojoj se kuhala pašta. Posluženo jelo posipajte nasjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....