Brzo gotovo i slasno

Tjestenina s kozicama uvijek je dobra ideja, a pogotovo kad je u njoj ovaj dodatak

 Ravsky/Getty Images/istockphoto
Malo bijelog vina ovom će jelu dati posebno dobar šmek

Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 2-4

Trebat će vam:

300-400 g svježih ili odmrznutih kozica
5 režnjeva češnjaka
1 šaka svježeg peršina
1 žlica koncentrata rajčice
100 ml bijelog vina
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:

U loncu zakuhajte slanu vodu i skuhajte tjesteninu. Na maslinovu ulju najprije kratko pirjajte sitno sjeckani češnjak. Odmah dodajte i koncentrat rajčice i polovicu sitno sjeckanog peršina. Sve dobro promiješajte, dodajte očišćene kozice, a zatim i vino. Pustite da se krčka i da alkohol ispari. Kozicama dodajte malo vode od kuhanja tjestenine pa prebacite tjesteninu u tavu s kozicama. Sve dobro povežite, dodatno začinite, pospite ostatkom peršina i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:48