Gotov za čas

Tjestenina s maslacem jednostavno je, a ukusno jelo koje možete imati na stolu za 15 minuta

 Lauripatterson/Getty Images
Dobro je u zamrzivaču uvijek imati jedno pakiranje špecli ili pljukanaca

Nekada su najjednostavnija rješenja najbolja, a kada je riječ o debljoj tjestenini poput pljukanaca ili špecli, ne treba im puno više od maslaca, malo peršina i ribanog parmezana.

Tjestenina s maslacem

Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 4

500 g tjestenine (špecle ili pljukanci odlično će funkcionirati u ovoj kombinaciji)
30 g maslaca
1 žlica maslinova ulja
sol i papar
malo svježeg peršina
ribani parmezan (prema želji)

Tjesteninu skuhajte u jako slanoj vodi. Potkraj kuhanja, u posebnoj većoj tavi otopite ulje i maslac. Kada je tjestenina skoro pri kraju, prebacite je u zagrijanu masnoću i pustite da se krčka 5 minuta, pomiješajte pa ponovno pustite da se peče. Prije posluživanja začinite je soli i paprom i pospite sitno sjeckanim peršinom. Prema želji, možete dodati i ribanog parmezana.

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:20