Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
tjestenina (široki rezanci, tagliatelle ili drugi oblici prema želji)
200 g oraha (a može i drugi orašasti plodovi)
20 g maslaca
30 g šećera
pola žličice cimeta (može i bez toga)
prstohvat soli
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
Orahe rasporedite po papiru za pečenje i pecite ih na 150 stupnjeva 10-ak minuta, ili dok ne postanu hrskavi i poprime intenzivniji okus.
Na tavi otopite maslac i pustite da zamiriše orašasto i poprimi tamniju boju.
Još tople orahe ubacite u blender, dodajte šećer i cimet pa usitnite. Nemojte ih pretvoriti u prah, pustite da ponegdje ostane koji veći komadić oraha.
Usitnjene orahe pomiješajte sa smeđim maslacem i dodajte prstohvat soli, a zatim u sve zajedno umiješajte i kuhanu tjesteninu.
Poslužite odmah.