Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- jedan veći ili nekoliko manjih patlidžan
- 4-5 zrelih rajčica
- glavica ljubičastog luka
- 3 žlice maslinovog ulja
- dva češnja češnjaka
- desetak svježih listova bosiljka
- žličica smeđeg šećera
- 100 g mozzarelle
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema
1. korak
Patlidžan operite i narežite na deblje ploške. Posolite ih i pustite neka puste višak vode. Nakon petnaestak minuta ocijedite, pa ploške još usitnite na četvrtine.
2. korak
Da biste ogulili rajčice uronite ih nakratko u kipuću vodu. Nakon toga prebacite u hladnu, ogulite ih, odstranite sve nezrele dijelove, odvojite koštice i meso narežite na kockice. Na maslinovom ulju pirjajte usitnjeni luk.
3. korak
Kad omekša dodajte mu rajčice i patlidžan. Dodajte šećer, i malo soli, pa pustite neke se kuha na srednje jakoj vatri dvadestak minuta.
4. korak
Umak bi tada trebao postati gust i kompaktan. Na kraju mu dodajte usitnjeni češnjak i usitnjeni bosiljak. Posipajte svježe mljevenim paprom.
5. korak
Tjesteninu skuhajte prema uputama na vrećici, tako da ostane al dente. Kuhanu tjesteninu prelijte umakom i servirajte s malo tanko narezane mozzarelle i nekoliko listića svježeg bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....