RECEPT DOBRE HRANE

Tjestenina s radičem i inćunima

 Mario Kučera
 

• 5-6 slanih inćuna

• 2 manje glavice radiča

• 3 češnja češnjaka

• 1 dl bijelog vina

• 300 g široke tjestenine

• maslinovo ulje

• malo papra

• parmezan

Tjestenina s radičem i inćunima
Mario Kučera

Na maslinovo ulje staviti cijele inćune koji će se miješanjem pomoću drvene žlice pretvoriti u pastu. Dodati na listiće nasjeckan češnjak, ostaviti tako koju sekundu, a zatim u tavu staviti radič. Podliti s malo vode i bijelim vinom pa pustiti da se kuha, odnosno da radič potpuno uvene. Na kraju začiniti s malo papra. Sol ne dodavati jer su inćuni slani. Poslužiti s podosta naribanog parmezana i pokapano maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:32