Probaj ovo!

Tjestenina s rajčicama i piletinom kakvu još niste kušali, aromatična je i baš ukusna

 Kritchai Chaibangyang/Getty Images
Osim što se umak za ovo jelo peče, pa će pustiti sve svoje sokove i arome, piletina se peče na naglo, pa neće postati suha

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 luk
3 režnja češnjaka
10-ak cherry rajčica
maslinovo ulje
tjestenina
1 - 2 pileća filea
1 grančica timijana
1 šaka bosiljka
2 grančice ružmarina
sol i papar
malo meda

Priprema:

U posudu za pečenje stavite luk koji ste grubo narezali. Dodajte očišćeni češnjak, cherry rajčice, sol i papar, malo meda i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, a za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Kad je rajčica gotova, sve usitnite vilicom, po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine i ubacite svježi bosiljak i timijan. Pomiješajte s tjesteninom. Piletinu začinite soli i paprom, ispecite je na maslinovu ulju na tavi u koju ste kratko ubacili i grančicu ružmarina. Narežite i poslužite uz tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 12:44