Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g raštike
- 250 g gljiva
- 1 ocijeđeni limun
- 2 češnja češnjaka
- 1 manja glavica sitno narezanog luka
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 400 g tjestenine
Priprema
1. korak
U lonac vruće vode skuhajte raštiku. Treba joj nekih 15 minuta.
2. korak
U međuvremenu na malo vrućeg ulja prepržite malo luka i češnjaka. Dodajte malo gljiva i pustite da ispare. Kad je raštika omekšala dodajte je u tavicu i miješajte zajedno kojih 5 minuta dok se sastojci ne prožmu.
3. korak
Sad zakuhajte tjesteninu, a kad je gotova ubacite ju u tavicu s ostalim sastojcima. Dodajte maslinova ulja i limuna te promiješajte još nekoliko puta. Poslužite toplo, a po želji dodajte malo crvene papričice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....