Trebat će vam:
3 velike tikvice
120 ml maslinova ulja
sol i papar
450 g nekuhane sitne tjestenine
100 g neslanih prženih pistacija bez ljuske
2 šake listova bosiljka
pola žličice sitno naribane korice limuna
sok 1 limuna
1 žličica mljevene crvene paprike
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 °C. Postavite rešetke u gornju i donju trećinu pećnice. U velikoj zdjeli prelijte tikvice s 60 ml maslinova ulja i začinite solju i paprom. Podijelite tikvice između dva lima za pečenje i rasporedite ih u jednakim slojevima. Pecite dok ne omekšaju, oko 30 minuta, no na pola pečenja zamijenite mjesta limovima. Pustite da se tikvice ohlade. U međuvremenu zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne postane al dente, oko 10 minuta. Ocijedite i prebacite u veliku zdjelu pa pustite neka se ohladi. U tjesteninu dodajte tikvice, preostalo maslinovo ulje, zdrobljene pistacije, usitnjeni bosiljak, limunovu koricu i sok te mljevenu crvenu papriku. Začinite solju i paprom i pomiješajte. Poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....