Vrijeme pripreme: 15 minuta
Količina: za 2 osobe
Težina pripreme: 2 (jednostavno)
Sastojci
400 g tjestenine 500 g tikvica 4 češnja češnjaka 5 žlica maslinova ulja parmezan sol, papar |
Priprema
1. korak
Tjesteninu (primjerice, linguine) skuhajte prema uputama na pakiranju, ali da bude al dente. Tikvice narežite na tanke ploške, kao i češnjak.
2. korak
U tavi zagrijte maslinovo ulje i češnjak, a potom dodajte tikvice. Pržite ih nekoliko minuta pa posolite i popaprite. Kad omekšaju, dodajte im tjesteninu i kratko promiješajte.
3. korak
Na kraju dodajte parmezan nariban na listiće.
4. korak
Savjet: Tikvice su blagog i neutralnog okusa, stoga se mogu pripremati s raznim namirnicama na različite načine, kao sirove ili termički obrađene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....