Trebat će vam:
500 g tjestenine
200 g šampinjona
2 žlice kiselog vrhnja
3 šake svježeg špinata
1 žličica crvene mljevene paprike
1 luk
200 ml bijelog vina
sol i papar
1 žlica maslaca
1 žlica ulja
Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu u lonac vruće posoljene vode. Za to vrijeme na tavi otopite maslac i dodajte žlicu ulja. Pustite da se otopi pa na tome pirjajte sitno sjeckani luk. Kad poprimi boju, dodajte sjeckane gljive i pustite da se pirjaju 2-3 minute. Dodajte bijelo vino, pustite da alkohol ispari, pa dodajte i očišćeni i nasjeckani špinat. Začinite solju i paprom, dodajte i žlicu crvene paprike, a zatim dodajte i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kada je tjestenina pri kraju, ubacite je u tavu. Odvojite pet žlica vode u kojima se kuhala tjestenina i pomiješajte s kiselim vrhnjem, pa sve zajedno umiješajte u tjesteninu. Poslužite uz ribani sir po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....