BRZO I UKUSNO

Tjestenina sa špinatom, gljivama i kiselim vrhnjem za brzi ručak usred tjedna

 Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Za zdraviju opciju, koristite pirovu ili tjesteninu od leće. Također, umjesto bijelog vina možete koristiti i temeljac

Trebat će vam:

500 g tjestenine

200 g šampinjona

2 žlice kiselog vrhnja

3 šake svježeg špinata

1 žličica crvene mljevene paprike

1 luk

200 ml bijelog vina

sol i papar

1 žlica maslaca

1 žlica ulja

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu u lonac vruće posoljene vode. Za to vrijeme na tavi otopite maslac i dodajte žlicu ulja. Pustite da se otopi pa na tome pirjajte sitno sjeckani luk. Kad poprimi boju, dodajte sjeckane gljive i pustite da se pirjaju 2-3 minute. Dodajte bijelo vino, pustite da alkohol ispari, pa dodajte i očišćeni i nasjeckani špinat. Začinite solju i paprom, dodajte i žlicu crvene paprike, a zatim dodajte i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kada je tjestenina pri kraju, ubacite je u tavu. Odvojite pet žlica vode u kojima se kuhala tjestenina i pomiješajte s kiselim vrhnjem, pa sve zajedno umiješajte u tjesteninu. Poslužite uz ribani sir po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:57