PROBAJ OVO

Tjesteninu napunite svježim sirom i blitvom ili špinatom, dodajte umak i zapecite u pećnici

 Lauripatterson
Tjestenina pripremljena na ovaj način bit će sjajan, brz i zasitan ručak usred tjedna

Trebat će vam:

400 g veće tjestenine (školjke ili listovi za lazanje)
300 g svježeg sira
1 jaje
300 g blitve
2 režnja češnjaka za punjenje
2 režnja češnjaka za umak
400 ml umaka od rajčice
1 šaka svježeg bosiljka
prstohvat muškatnog oraščića
100 g sira
1 luk
sol i papar

Priprema:

Tjesteninu najprije skuhajte, no pripazite da je ne skuhate do kraja, nego tek toliko da omekša. Na tavi najprije zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani češnjak, a odmah zatim i opranu i usitnjenu blitvu. Pirjajte dvije minute dok blitva ne uvene. Blitvu s češnjakom prebacite u posudu, pustite da se kratko ohladi pa dodajte svježi sir, sol, papar, malo muškatnog oraščića i jedno jaje. Dobro promiješajte. Dobivenom smjesom punite tjesteninu. Koristite li kore za lazanje, smjesu premažite po korama i zarolajte. U većoj posudi koja može u pećnicu najprije na štednjaku zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte ga dok ne zažuti. Dodajte dva režnja češnjaka. Dodajte umak od rajčice, ubacite i šaku bosiljka i pustite da se pojave mjehurići. Dodajte prstohvat šećera, sol i papar. Promiješajte. U posudu s umakom od rajčice dodajte punjenu tjesteninu. Po tjestenini naribajte sir i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva 20 do 30 minuta ili dok tjestenina ne omekša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:11