NA ŽLICU

Tko kaže da pileću juhu s griz knedlama ne možete skuhati i usred tjedna? Imamo jednostavan recept

 Dulezidar/Getty Images
Trebat će vam tek piletina, povrće koje pronađete u hladnjaku i malo vremena

Trebat će vam:

1 luk

3 mrkve

1 komad korijena celera

pola glavice cvjetače

piletina (komadi prema želji)

šaka svježeg peršina

1 žlica ulja ili masti

sol i papar

griz

jaje

Priprema:

U posudu stavite ulje ili mast pa na to dodajte piletinu i dobro je zapecite sa svih strana. Dodajte očišćeno i na veće komade narezano povrće. Zapecite i njega. Dodajte sol i papar pa kuhajte sat vremena ili dok se meso ne počne raspadati. Izvadite ga iz juhe, usitnite i vratite. Od griza, jaja i soli napravite gustu smjesu. Količine prilagodite vlastitim potrebama. Žlicom oblikujte knedlice i ubacujte ih u lonac juhe. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Juhu poslužite još toplu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 10:51