PROVJEREN RECEPT

Toplo-hladne smokve

 Berislava Picek / CROPIX
Pripremila Nastasja Chiara Petrić s Chiarinog tanjurića

4 svježe smokve
1 žlica meda
1 žličica ghee maslaca
1 grčki jogurt
2 žlice štapića ili listića badema

Dvije smokve narežite na četvrtine i zaledite u zamrzivaču. Preostale dvije smokve zarežite na četvrtine, ali ne do kraja, tako da ostanu pričvršćene u jednom komadu. Stavite ih u vatrostalnu posudu pa nadjenite s pola žličice ghee maslaca u svaku i prelijte medom. Zapecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C, 15 - 20 minuta. Servirajte pečene smokve s komadićima zaleđenih smokava na podlozi od grčkog jogurta te posipajte tostiranim bademima. Prelijte sve skupa s još malo umaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 05:01