Biskvit:
6 jaja
250 g jogurta
1 žličica praška za pecivo
220 g šećera u prahu
150 g pistacija
150 g brašna
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
1 prstohvat soli
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Umutite bjelanjke s malo soli u čvrst snijeg. Miksajte žumanjke dok ne posvijetle, onda dodajte jogurt, prašak za pecivo, brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i pistacije i sve dobro sjedinite. Pećnicu ugrijte na 180 Celzijevih stupnjeva. U smjesu pažljivo dodajte snijeg od bjelanjaka. Pecite otprilike 15 minuta.
MOUSSE OD PISTACIJA:
6 žumanjaka
120 gr. smeđeg šećera
180 ml mlijeka
12 g želatine u prahu
100 g pistacije
280 g vrhnja za šlag
Natopite želatinu. Skuhajte mlijeko, šećer i jaja. Dodajte želatinu. Dodajte sitno mljevenu pistaciju. Kad se krema ohladi, dodajte šlag. Izlijte na ohlađeni biskvit i stavite na hlađenje.
MOUSSE OD MALINA:
6 žumanjaka
120 g smeđeg šećera
180 ml mlijeka
12 g želatine u prahu
360 ml pirea od maline
280 g šlaga
Namočite želatinu. Mlijeko, šećer i žumanjke zajedno skuhajte uz stalno miješanje do 85 Celzijevih stupnjeva. Kada je krema skuhana, maknite s vatre i dodajte želatinu. Dodajte hladni pire od maline i dobro izmiješajte. Obavezno dodajte odmah u toplu kremu. Ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte šlag (ne prečvrst). Izlijte na ohlađenu kremu od pistacije i stavite na hlađenje preko noći. Prije serviranja rasporedite svježe maline po torti.