210 g azuki graha (skuhanog bez soli)
80 g datulja (namočenih preko noći)
110 g kokosove vode (može kravlje ili biljno mlijeko)
2 žlice lanenih sjemenki
6 žlica vode
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
40 g fino mljevenog rogača
55 g integralnog pirovog brašna
1 žličica praška za pecivo
manji prstohvat himalajske soli
KREMA:
230 g zrelog avokada (2 manja „ready to eat“)
35 g fino mljevenog rogača
30 g kakao maslaca
40 g sirupa od datulja
2 žličice kakaa u prahu
Suhi azuki grah noć prije ostavite u hladnoj vodi da nabubri, a idućeg dana kuhajte ga procijeđenog u neposoljenoj vodi oko 45-60 minuta. Noć prije također ostavite i datulje u vodi da omekšaju. Cijele lanene sjemenke sameljite u mlincu za kavu i dodajte šest žlica vode te ostavite 15 minuta da nabubri. Zatim skuhani grah stavite u sjeckalicu s datuljama i kokosovom vodom te izblendajte u glatku kremu. Prebacite u zasebnu posudu, pa dodajte laneno „jaje“ i maslinovo ulje te izmiješajte pjenjačom. Zatim umiješajte i suhe sastojke: brašno, rogač, prašak za pecivo i sol. Prebacite polovicu u mini kalup za torte, te u pećnici zagrijanoj na 175° pecite kolač 40-45 minuta. Isto tako ispecite i drugu polovicu biskvita. Gotov je kada čačkalica izađe suha i čista. Za kremu je potrebno zreli avokado izblendati skupa s otopljenim kakao maslacem i ostalim sastojcima. Između dva biskvita stavite dvije-tri pune žlice kreme, a s ostatkom premažite vanjski dio torte. Ukrasite po želji sa sezonskim voćem i ukrasima od tamne čokolade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....