100 g mrkve (očišćena gramaža)
75 g jabuke (očišćena gramaža)
50 g ekstra djevičanskog masli- novog ulja
60 g soka od mrkve (ili svježe cijeđene naranče)
7 g jabučnog octa
100 g integralnog pirovog brašna
3 g sode bikarbone
prstohvat himalajske soli
3 g cejlonskog cimeta
25 g kokosovog šećera
KREMA:
200 g mascarpone sira
20 g maslaca (otopljenog)
2 kapi prirodne esencije naranče
po želji:
1 žlica javorovog sirupa (savjet: ako ne uspijete pronaći prirodnu esenciju, dodajte 30 g soka od naranče i 30 g otopljenog maslaca pa samo lagano pjenjačom sve izmiješajte)
Mrkvu ogulite i jabuku očistite te oboje izblendajte u sjeckalici na sitne komadiće. Zatim prebacite u zasebnu posudu te dodajte tekuće sastojke: ulje, sok i ocat. Promiješajte sve pjenjačom, te izmiješajte s preostalim suhim sastojcima koje ste spojili u drugoj posudi. Smjesu nije potrebno previše miješati. Prebacite polovicu u mini kalup za torte, te u pećnici zagrijanoj na 175° pecite kolač 30-35 minuta. Isto tako ispecite i drugu polovicu biskvita. Gotov je kada čačkalica izađe suha i čista. Ostavite ga da se potpuno ohladi, a za to vrijeme pripremite kremu. Mascarpone pjenjačom promiješajte s maslacem i esencijom naranče, te po želji dodajte i malo tekućeg zaslađivača, najbolje javorovog sirupa, iako bebama ne treba dodatne slatkoće. Između dva biskvita stavite dvije žlice kreme, a s ostatkom premažite vanjski dio torte. Po vrhu naribajte koricu eko naranče ili limuna i svježu mrkvu koju ste ostavili neko vrijeme na papirnatom ručniku kako bi se upio višak vlage.