Za ulje od medvjeđeg luka trebat će vam:
100 g suncokretovog ulja
200 g medvjeđeg luka
Priprema:
U blender stavite ulje i medvjeđi luk te dobro izmiksajte. Pretočite u prikladnu posudu i stavite u hladnjak pet dana da se prožmu okusi. Prije korištenja procijedite kroz gazu.
Za umak od sira iz mišine i lavande:
50 g sira iz mišine
200 g vrhnja za kuhanje
15 g cvijeta od lavande
Priprema:
Vrhnje zagrijte na vatri i u njemu otopite sir stalno miješajući, pa dodajte lavandu i maknite s vatre. Ostavite pokriveno 2 - 3 minute i procijedite.
Za tjesteninu:
200 g brašna “00” ili glatkog
2 domaća jaja
1 jušna žlica maslinova ulja
4 g soli
Za nadjev:
200 g mljevene janjetine
1 čajna žlica maslinova ulja
2 g soli
papar, svježe mljeven
Priprema:
Sastojke za tijesto pomiješajte i mijesite dok nema tragova brašna na tijestu, zatim vakuumirajte tijesto (ili zamotajte u prozirnu plastičnu foliju) i ostavite u hladnjaku pola sata. U međuvremenu janjetinu začinite soli i paprom i maslinovim uljem. Tijesto razvaljajte tanko u stroju za tjesteninu i okruglim kalupom napravite krugove. Na sredinu tijesta stavite janjetinu (oko pune čajne žličice) pa prepolovite pazeći da ne ostane zraka između nadjeva i tijesta. Zatvorite torteline spajajući krajeve koje ste omotali oko kažiprsta. Kuhajte u slanoj vodi tri minute i procijedite. U dublju zdjelicu stavite 3 - 4 žlice umaka od sira, te 5 - 6 tortelina i začinite s malo ulja od medvjeđeg luka.
ZA POSEBNE PRILIKE
Tortelini s janjetinom u umaku od sira iz mišine i lavande s uljem od medvjeđeg luka
Ekipa iz kuhinje zagrebačkog Brokenshipsa pokazala nam je kako pripremiti sir iz mišine
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....