Trebat će vam:
4 tortilje
1 luk
300 g mljevene puretine
100 g rajčice
1 paprika
100 ml pelata
1 konzerva kukuruza
1 konzerva graha
1 žličica čilija
1 žličica kumina
200 g sira
2 čili papričice
Priprema:
Luk nasjeckajte na kolutiće i pirjajte ga na dobro zagrijanom maslinovu ulju. Dodajte puretinu i pirjajte još kratko, a zatim dodajte i rajčicu, papriku, pelate, čili te kumin. Pirjajte dok meso u potpunosti nije obrađeno. Po potrebi dodajte vode ili temeljca. Zadnjih 10 minuta ubacite kukuruz i grah, dodajte i čili papričice. Dobivenu smjesu umotajte u tortilje, a tortilje zatim rasporedite po vatrostalnoj posudi. Pospite sirom i ubacite u pećnicu na 20 minuta ili dok tortilje ne porumene. Poslužite samo, s vrhnjem ili umakom guacamole.