RIBLJE I DRUGAČIJE

Tost sa srdelama prejednostavan je za pripremu, a jako ukusan, evo kako ga napraviti

 Pinkybird/Getty Images
Umjesto svježih srdela koje ćete završiti u pećnici, koristiti možete i sardine iz konzerve, no svakako dajte priliku svježoj ribi

Trebat će vam:

500 g srdela ili sardine iz konzerve

4 crvene paprike

2 limuna

maslinovo ulje

1 šaka svježeg peršina

100 g parmezana

6 režnjeva češnjaka

1 grančica ružmarina

1 štruca starog kruha

Priprema:

Srdele najprije očistite i ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte ružmarin i četiri režnja neočišćenog češnjaka, jedan prepolovljeni limun koji ste najprije istisnuli po ribi, sol, papar i maslinovo ulje, pa ih ispecite u pećnici. Za to vrijeme stari kruh narežite na kriške, poprskajte maslinovim uljem i također ubacite u pećnicu kako bi postao hrskav. Paprike očistite, premažite maslinovim uljem, pospite soli i također ubacite u pećnicu na 20-ak minuta. Kruh potom izvadite i dok je još vruć, natrljajte češnjakom. Papriku kratko ohladite pa nasjeckajte na sitne komade. Peršin također. Češnjak koji se pekao sa srdelama protisnite pa pomiješajte s paprikom i peršinom. Na svaki kruh stavite srdele, dodajte papriku s češnjakom i peršinom te pokapajte s još malo maslinova ulja i limunova soka. Poslužite toplo. Ako koristite sardine iz konzerve, preskočite dio s pečenjem i samo ih začinite s malo limunova soka, a zatim na tost slažite s ostalim dodacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:53