Trebat će vam:
500 g srdela ili sardine iz konzerve
4 crvene paprike
2 limuna
maslinovo ulje
1 šaka svježeg peršina
100 g parmezana
6 režnjeva češnjaka
1 grančica ružmarina
1 štruca starog kruha
Priprema:
Srdele najprije očistite i ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte ružmarin i četiri režnja neočišćenog češnjaka, jedan prepolovljeni limun koji ste najprije istisnuli po ribi, sol, papar i maslinovo ulje, pa ih ispecite u pećnici. Za to vrijeme stari kruh narežite na kriške, poprskajte maslinovim uljem i također ubacite u pećnicu kako bi postao hrskav. Paprike očistite, premažite maslinovim uljem, pospite soli i također ubacite u pećnicu na 20-ak minuta. Kruh potom izvadite i dok je još vruć, natrljajte češnjakom. Papriku kratko ohladite pa nasjeckajte na sitne komade. Peršin također. Češnjak koji se pekao sa srdelama protisnite pa pomiješajte s paprikom i peršinom. Na svaki kruh stavite srdele, dodajte papriku s češnjakom i peršinom te pokapajte s još malo maslinova ulja i limunova soka. Poslužite toplo. Ako koristite sardine iz konzerve, preskočite dio s pečenjem i samo ih začinite s malo limunova soka, a zatim na tost slažite s ostalim dodacima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....