Ova smjesa je iskoristiva do zadnje mrvice. Na vama je samo da izaberete željeni oblik i napitak uz koji ćete ih poslužiti. Ovo je recept Darka Škoraneca talentiranog kuhara kojeg zagrebački Apetit City ljubomorno čuva. Potrebno vam je oko 15 minuta i razveselit će sve ljubitelje kokosa, a provjerena kombinacija s čokoladom nikog neće ostaviti ravnodušnim:
- 2 1/4 šalice oštrog brašna
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 1 šalica maslaca
- 1 šalica kokosova brašna
- 2 šalice tamne čokolade (70%)
- 1 štapić vanilije
- 2 jaja
- 3,5 dl mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
- Izmiješati sve suhe sastojke.
- Čokoladu narezati na krupnije komade.
- Mlijeko i kokosovo brašno razraditi štapnim mikserom.
- Maslac pomiješati sa suhim namirnicama pa dodati smjesu mlijeka brašna te na kraju narezanu čokoladu.
- Peći na 180 stupnjeva 12 minuta. Napraviti keksice u željenim oblicima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....