![Pan-pek](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/16/k_35906343_640.jpg)
Sastojci za 3 manja kalupa ili 1 veći kalup:
200 g mljevenih badema 50 g mljevenog rogača 1/2 žličice sode bikarbone 250 g pirea od pečene bundeve 3 jaja 50 g otopljenog maslaca 2 žlice meda 1 žlica džema od naranče ili korica 1 naranče 1/2 žličice cimeta 1/3 žličice mljevenog kardamoma 1/3 žličice mljevenog đumbira 100 g grožđica |
Za premaz:
100 g tostiranih badema 100 g marmelade od naranče |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/27/15/kolač.jpg)
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Sve suhe sastojke pomiješajte. Tekuće sastojke također umutite te ih sjedinite sa suhim sastojcima. Nemojte previše miješati kako bi kolač bio rahliji, najbolje u nekoliko poteza promiješati smjesu. Smjesu ulijte u tri manja kartonska kalupa ili u jedan veći te pecite 25 - 30 minuta. Provjerite čačkalicom kada je kolač gotov. Dok se kolac peče, bademe tostirajte na tavi te ih usitnite u manje komade. Pečen kolač premažite marmeladom od naranče te posipajte usitnjenim bademima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....