Trebat će vam:
ZA TIJESTO:
750 g glatkog brašna
300 ml mlake vode
100 ml ulja
2 žličice soli
ZA NADJEV:
800 - 1000 g svježeg sira
2 jaja
250 ml kiselog vrhnja
prstohvat soli
Priprema:
Od sastojaka ručno umijesite glatko tijesto. Stavite ga u posudu te površinu tijesta premažite uljem da se ne stvori korica. Ostavite ga da se odmori oko jedan sat na sobnoj temperaturi. Nakon što se tijesto odmaralo, na stolu koji ste prekrili stolnjakom koji vam služi za valjanje tijesta razvaljajte pripremljeno tijesto drvenim valjkom, nauljite ga i ostavite nekoliko minuta da odstoji. Dok čekate možete umiješati sastojke za nadjev. U veću posudu stavite sir, vrhnje, jaja i prstohvat soli te kuhačom dobro izmiješajte. Tijesto dlanovima razvucite preko rubova stola, a zadebljanja na krajevima možete, ali i ne morate, odrezati. Nadjev u malim hrpicama stavljajte uz rub razvučenog tijesta. Žlicom lagano rasporedite nadjev preko razvučenog tijesta. Uz pomoć stolnjaka zamotajte tijesto u dugačku rolu. Dlanovima označite veličinu štrukla, a zatim ih prerežite malim tanjurićem. Štrukle složite u nauljeni lim, malo ih nauljite i po vrhu te stavite peći u pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta.
SAVJET: Neka vas ne zbuni to što će tijesto na početku biti malo čvršće jer nakon što odstoji, bit će podatno i elastično te neće lako pucati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....