PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

TRADICIJSKI RECEPTI: Zlevanka

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Slastice u kojima su uživali naši stari, a uživamo i mi!

Trebat će vam:

ZA TIJESTO:

4 jaja
150 g šećera
2 vanilije
400 ml mlijeka
300 ml suncokretova ulja
150 g kukuruznog brašna
200 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo

ZA NADJEV:

200 ml kiselog domaćeg vrhnja
100 g domaćeg, po mogućnosti kiselkastog, pekmeza

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

U većoj posudi pjenjačom dobro izmiješajte jaja i šećer. Dodajte ulje i mlijeko te obje vrste brašna. Na samom kraju umiješajte prašak za pecivo. Posudu za pečenje premažite maslacem te ulijte smjesu. Žličicom dodajte kiselo vrhnje i pekmez u obliku malih hrpica. Neka razmak između jednog i drugog bude barem 1,5 cm. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 minuta dok ne dobijete zlatno-smeđu boju.

SAVJET: Probajte sve sastojke izmiješati ručno za bolji okus zlevanke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 17:51