Probaj ovo!

Treba vam ukusan i lagan, a brz ručak koji će vas spasiti grijanja uz štednjak? Ovo jelo ćete obožavati

Postoje jela koja ne traže da uz njih servirate prilog, salatu, pa ni kruh i baš zato su idealno za ljeto, ali i dane kad želimo jesti fino, ali nemamo vremena

Nakon što nam je lijepo pokazala kako pravilno tranširati pile te kako sve iskoristiti dobivene komade mesa, a zatim otkrila dvije marinade bez kojih kod nje ne može proći niti jedan roštilj, poznata blogerica Ana Antunović, koju ste vjerojatno zapazili pod profilom @kuhana_i_pecena na Instagramu, donosi nam još jedan dobar recept za jelo s piletinom.

image
Darko Tomaš/Cropix

Naime, kad ne iskoristi cijelo pile kako bi ga cijelog ispekla po provjereno dobrom receptu s pivom ili ne "odjene" u cornflakes za hrskave prutiće bez korištenja ulja, Ana piletinu koristi kako bi obogatila tortilje. U njezinoj izvedbi one su ukusne i slasne, idealno začinjene i, svi koji smo ih probali bismo se složili - odlična su ideja za ove vruće dane, jer ih možemo jesti i tople i hladne!

"Danas se tako na mom meniju našla tortilja s piletinom s roštilja, jedan ljetni klasik s osvježavajućim tzatziki umakom i feta sirom. To je naravno samo jedna od varijacija na temu, jer kad napravite tortilje i pripremite piletinu na tavi ili roštilju, priloge možete prilagoditi sebi. Kad je veće društvo u pitanju, ja često znam pripremiti nekoliko priloga, a zatim svatko sebi slaže omiljenu kombinaciju, a se i vi poigrajte omiljenim dodacima", savjetuje.

A kako Ana priprema ovo jelo, najbolje je da pogledate u videu, dok je recept u nastavku.

TORTILJA S GRILL PILETINOM, TZATZIKI UMAKOM I FETA SIROM

image
Darko Tomaš/Cropix

Trebat će vam:

1⁄2 kg mini pilećih filea Međimursko pile
4 tortilje
200 g feta sira
1 krastavac
2 češnja češnjaka
200 g grčkog jogurta
1⁄2 žličice svježeg ili suhog kopra
sok od 1 limuna
maslinovo ulje
sol, papar

image
Darko Tomaš/Cropix

Za domaće tortilje:

2 šalice brašna
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica praška za pecivo
3/4 šalice tople vode
3 žlice ulja (maslinovo, biljno ili mast)

Priprema:

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix

KORAK 1. Piletinu posolite i nauljite, a zatim pecite na zagrijanoj tavi.

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix

KORAK 2. Dok se piletina peče napravite tzatziki umak: naribajte ili na sitne kockice narežite krastavac, pomiješajte s jogurtom, nasjeckanim češnjakom, limunovim sokom, soli, koprom i paprom. Za dodatan okus u umak možete dodati i nekoliko listića sitno narezane mente.

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix

KORAK 3. Za tortilje u posudu stavite brašno, prašak za pecivo i sol, promiješajte, pa dodajte toplu vodu i ulje, miješajte dok se ne formira tijesto. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite 5 minuta dok ne postane glatko. Zamotajte u prozirnu foliju i na 20 minuta stavite u hladnjak. Podijelite tijesto na 8 loptica, pa razvaljajte svaku u tanki krug. Zagrijte tavu i pecite tortilje 1-2 minute sa svake strane, a kad su gotove pokrijte ih krpom kako bi ostale mekane.

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix

KORAK 4. Pečenu piletinu narežite na manje komade, pa u tortilju složite feta sir, piletinu i dodajte Tzatziki umak. Zarolajte i prerežite, te poslužite uz malo svježeg krastavca.

image
Darko Tomaš/Cropix

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Perutnine Ptuj - PIPO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 09:50