Trešnje u gorkoj čokoladi

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4-6

Sastojci

  • 1 kg domaćih trešanja hruštova
  • 200 g tamne čokolade (sa 60 ili više posto kakaa)
  • 1 slatko vrhnje
  • 1 žlica maslaca
  • 2 čepa amaretta

Priprema

1. korak

U banjamariju stavite maslac pa preko njega čokoladu i miješajte dok se čokolada ne počne topiti. Ubacite slatko vrhnje i miješajte dok se sve ne poveže u lijep čokoladni umak. Pred kraj dodajte amaretto, još malo promiješajte i skinite s vatre.

2. korak

rešnje isperite pod mlazom hladne vode i stavite u zdjelu.

Servirajte ih pokraj lonca u kojem ste zakuhali čokoladu i pustite goste da umaču trešnje u čokoladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 06:09