Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4-6
Sastojci
- 1 kg domaćih trešanja hruštova
- 200 g tamne čokolade (sa 60 ili više posto kakaa)
- 1 slatko vrhnje
- 1 žlica maslaca
- 2 čepa amaretta
Priprema
1. korak
U banjamariju stavite maslac pa preko njega čokoladu i miješajte dok se čokolada ne počne topiti. Ubacite slatko vrhnje i miješajte dok se sve ne poveže u lijep čokoladni umak. Pred kraj dodajte amaretto, još malo promiješajte i skinite s vatre.
2. korak
rešnje isperite pod mlazom hladne vode i stavite u zdjelu.
Servirajte ih pokraj lonca u kojem ste zakuhali čokoladu i pustite goste da umaču trešnje u čokoladu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....