ZA ČOKOLADNI BISKVIT:
5 jaja 140 g maslaca 100 ml vrhnja za kuhanje 150 g čokolade za kuhanje 7 žlica glatkog brašna 80 g šećera 3 žlice kakaa 3 žlice sirupa od trešanja 1 žličica soli pola vrećice praška za pecivo |
Na pari otopite čokoladu u vrhnju za kuhanje. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Suhe sastojke spojite i izmiješajte. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte otopljenu čokoladu, omekšali maslac i sirup te dobro izmiješajte. Zatim naizmjence umiješajte brašno i bjelanjke i sve lagano sjedinite. Stavite u pravokutni pleh za pečenje i pecite 20 minuta na 170 °C.
ZA KREMU:
500 ml mlijeka 4 žumanjka 1 vanilin šećer 1 puding od vanilije 2 žlice glatkog brašna 120 g šećera 450 g trešanja 30 g maslaca |
U posudu za kuhanje stavite mlijeko, jaja, obje vrste šećera, puding od vanilije i brašno te najprije pjenjačom dobro izmiješajte da nema grudica. Tek tada stavite na vatru i skuhajte kremu. Kad se smjesa zgusne, miješajte na laganoj vatri još 5 minuta. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac i dobro izmiksajte. Kolač se može servirati u zdjeli kao što smo mi učinili prilikom pripreme deserta ili u nekoj drugoj varijanti po izboru. Ohlađeni biskvit narežite na kockice te složite na dno posude, zatim uz pomoć vrećice za ukrašavanje dodajte kremu i očišćene trešnje i tako sloj po sloj dok se ne potroše svi sastojci.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....