ZA TIJESTO:
250 g maslaca 3 jaja 1 žlica vrhnja 4-5 žlica šećera 1 vanilin šećer 350 g glatkog brašna 150 g oštrog brašna 100 g heljdina brašna ili nekog po vašem izboru prstohvat soli 2 žlice rogača korica jednog limuna |
ZA KREMU:
500 g mascarpone sira sok jednog limuna 140 g šećera u prahu 150 g namaza od bijele čokolade 350 g trešanja |
Prvi korak kod pripreme ove slastice je tijesto. U veliku posudu stavite sve vrste brašna, zatim sol i obje vrste šećera te dobro promiješajte. Dodajte omekšali maslac narezan na komadiće, jaja i vrhnje. Umijesite tijesto i pustite ga da se odmori u hladnjaku sat do sat i pol prije pečenja. Kalupe za mini quiche premažite masnoćom i malo pobrašnite te obložite tijestom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C. U posudu za miksanje stavite mascarpone, limunov sok i šećer u prahu te dobro izmiješajte. Tijesto najprije premažite namazom od bijele čokolade, zatim kremom od mascarponea te po njoj poslažite nasjeckane ili cijele trešnje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....