SMJESA ZA PALAČINKE:
200 g glatkog brašna 1 prašak za pecivo 1 žličica soli 1 žličica šećera 250 ml mlijeka 1 jaje 3 žlice otopljenog maslaca 2 žlice jestive boje za kolače s okusom trešnje ili maline |
ZA KREMU:
250 g očišćenog neslanog kikirikija 100 g bijele čokolade 100 ml vrhnja za šlag 350 g trešanja |
Prvi korak je smjesa za palačinke. U veliku posudu stavite jaje, šećer i otopljeni maslac te dobro izmiješajte pjenjačom. Zatim dodajte mlijeko, brašno i prašak za pecivo te na kraju jestivu boju i sve dobro sjedinite. Pecite na zagrijanoj tavi da budu promjera oko 10 centimetara. Kikiriki stavite u blender i dobro ga izmiksajte da se dobije krema. Čokoladu otopite na pari i dodajte smjesi od kikirikija te na kraju lagano umiješajte vrhnje. Treba paziti da krema ne bude prerijetka jer će u tom slučaju trešnje ispadati. Na svaku palačinku namažite kremu, red trešanja i tako redom. Ne moraju se nužno slagati jedna na drugu, izbor je na vama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....