ZA BISKVIT:
3 bjelanjka 3 žlice šećera 3 žlice glatkog brašna 1 žličica praška za pecivo |
ZA KREMU:
3 žumanjka 3 žlice šećera 3 žlice oštrog brašna 3 vanilin šećera 300 ml mlijeka 400 g trešanja 125 g maslaca 50 g šećera u prahu |
Bjelanjke pjenasto umutite električnim mikserom, dodajte šećer te dalje nastavite raditi pjenjačom. Umiješajte glatko brašno i prašak za pecivo. Pravokutni pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, uspite smjesu u pleh i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Odmah nakon pečenja, dok je biskvit još topao, stavite ga na papir za pečenje i zarolajte te pustite da se ohladi. Dok se biskvit peče, idealno je vrijeme za kuhanje kreme. U posudu stavite mlijeko, jaja i obje vrste šećera te dobro izmiješate pjenjačom, zatim lagano umiješajte brašno, sve sjedinite i stavite na vatru. Neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Kad se krema dobro zgusne, kuhajte još pet minuta. Skuhanu kremu maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica. U ohlađenu kremu dodajte prethodno izrađen maslac. Sve dobro izmiješajte. Biskvit lagano odmotajte, namažite ga kremom te po cijeloj površini rasporedite trešnje. Lagano ponovno zarolajte, premažite kremom i s vanjske strane posipajte šećerom u prahu te ukrasite trešnjama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....