RECEPTI DOBRE HRANE

TREŠNJE U SLASTICAMA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Rolada s trešnjama

 Marko Miščević
Nismo uspjeli odoljeti ovom prekrasnom, crvenom i sočnom voću koje je zavladalo tržnicama pa smo našu Slavicu zamolili da nama njime zasladi život

ZA BISKVIT:

3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo

ZA KREMU:

3 žumanjka
3 žlice šećera
3 žlice oštrog brašna
3 vanilin šećera
300 ml mlijeka
400 g trešanja
125 g maslaca
50 g šećera u prahu

Marko Miščević

Bjelanjke pjenasto umutite električnim mikserom, dodajte šećer te dalje nastavite raditi pjenjačom. Umiješajte glatko brašno i prašak za pecivo. Pravokutni pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, uspite smjesu u pleh i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Odmah nakon pečenja, dok je biskvit još topao, stavite ga na papir za pečenje i zarolajte te pustite da se ohladi. Dok se biskvit peče, idealno je vrijeme za kuhanje kreme. U posudu stavite mlijeko, jaja i obje vrste šećera te dobro izmiješate pjenjačom, zatim lagano umiješajte brašno, sve sjedinite i stavite na vatru. Neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Kad se krema dobro zgusne, kuhajte još pet minuta. Skuhanu kremu maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica. U ohlađenu kremu dodajte prethodno izrađen maslac. Sve dobro izmiješajte. Biskvit lagano odmotajte, namažite ga kremom te po cijeloj površini rasporedite trešnje. Lagano ponovno zarolajte, premažite kremom i s vanjske strane posipajte šećerom u prahu te ukrasite trešnjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 01:41