BISKVIT:
150 g mliječne čokolade 175 g brašna za dizana tijesta 1 žlica praška za pecivo 140 g šećera 140 g omekšalog maslaca 3 jaja 3 žlice mlijeka |
KREMA:
200 g bijele čokolade 400 g trešanja 150 ml vrhnja za šlag 2 žlice sirupa od trešanja |
Ugrijte pećnicu na 180 °C. Miksajte jaja sa šećerom i omekšalim maslacem. Dodajte mlijeko, na sitne komade narezanu mliječnu čokoladu te na kraju brašno i prašak za pecivo. Stavite u kalup za torte i pecite 20 minuta na 180 °C. Kad se biskvit ohladi, prerežite ga napola. Pripreme za kremu počinju topljenjem čokolade. Čokoladu otopite na pari i umočite nekoliko cijelih trešanja u čokoladu radi dekoracije. Izmiksajte vrhnje za šlag, maknite mikser, ručno umiješajte na sitno narezane trešnje te dodajte ostatak bijele čokolade. Na donji dio biskvita rasporedite kremu, poklopite drugim dijelom te ga ukrasite čokoladom i trešnjama koje su umočene u čokoladu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....