RECEPTI DOBRE HRANE

TREŠNJE U SLASTICAMA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Torta s trešnjama

 Marko Miščević
Nismo uspjeli odoljeti ovom prekrasnom, crvenom i sočnom voću koje je zavladalo tržnicama pa smo našu Slavicu zamolili da nama njime zasladi život

BISKVIT:

150 g mliječne čokolade
175 g brašna za dizana tijesta
1 žlica praška za pecivo
140 g šećera
140 g omekšalog maslaca
3 jaja
3 žlice mlijeka

KREMA:

200 g bijele čokolade
400 g trešanja
150 ml vrhnja za šlag
2 žlice sirupa od trešanja

Marko Miščević

Ugrijte pećnicu na 180 °C. Miksajte jaja sa šećerom i omekšalim maslacem. Dodajte mlijeko, na sitne komade narezanu mliječnu čokoladu te na kraju brašno i prašak za pecivo. Stavite u kalup za torte i pecite 20 minuta na 180 °C. Kad se biskvit ohladi, prerežite ga napola. Pripreme za kremu počinju topljenjem čokolade. Čokoladu otopite na pari i umočite nekoliko cijelih trešanja u čokoladu radi dekoracije. Izmiksajte vrhnje za šlag, maknite mikser, ručno umiješajte na sitno narezane trešnje te dodajte ostatak bijele čokolade. Na donji dio biskvita rasporedite kremu, poklopite drugim dijelom te ga ukrasite čokoladom i trešnjama koje su umočene u čokoladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 10:40