BRŽE NE MOŽE

Trganci s vrhnjem, slaninom i čilijem za najjednostavniji, a najslasniji ručak ovog tjedna

Czech pasta - dumplings with sour cream in a bowl, top view

Napravite jednostavne trgance i poslužite ih uz umak od vrhnja, malo slanine i pospite čilijem

Trebat će vam:

500 g brašna

100-200 ml vode

1 jaje

sol

100 g slanine

čili u prahu ili svježa papričica

1 čašica kiselog vrhnja

Priprema:

Zamijesite tijesto od brašna, soli, jaja i vode. Vode dodajte po potrebi. Tijesto ne smije biti previše tvrdo, ali ni gnjecavo. Vodu posolite pa je stavite kuhati i pustite da zavrije. Prstima otkidajte tijesto i ubacujte ga u lonac. Dok se trganci kuhaju, na tavi zapecite na kockice nasjeckanu slaninu. Kada trganci isplivaju na površinu, prebacite ih na slaninu i pustite da se malo zapeku. Zatim dodajte kiselo vrhnje koje ste pomiješali s malo vode od kuhanja trganaca i pomiješajte pa maknite s vatre. Pospite čilijem i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:40