Treba se samo osvrnuti oko sebe i proučiti što sve raste u dvorištu, obližnjoj livadi, brdu, do pedeset kilometara udaljenosti. Iznenadili biste se koliko je priroda raznolika i koliko je toga jestivo, a da nije uzgojeno - rekla nam je Jelena Tomašević, vlasnica veganskog restorana Simple Green by Jelena, smještenog u zagrebačkoj Zelinskoj ulici, uz koji je i njena novootvorena pekara Simple Bake, koja nudi isključivo bezglutenski kruh i peciva te veganske pizze i bruschette, dok smo na propisanoj udaljenosti u društvu njenih dvaju pasa šetali livadama u podnožju Sljemena
200 ml vode
par listova koprive (brati mlade listove – samo vrhove biljke)
Berislava Picek / HANZA MEDIA
Zagrijte vodu do ključanja, na tren je ostavite da se malo ohladi, te prelijte par listova svježe ubrane koprive. Ne pripremajte čaj u metalnim posudama. U šalicu svježe pripremljenog čaja možete dodati par kapi limuna i zasladiti po želji, naravno, najzdraviji je bez dodataka.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....