Treba se samo osvrnuti oko sebe i proučiti što sve raste u dvorištu, obližnjoj livadi, brdu, do pedeset kilometara udaljenosti. Iznenadili biste se koliko je priroda raznolika i koliko je toga jestivo, a da nije uzgojeno - rekla nam je Jelena Tomašević, vlasnica veganskog restorana Simple Green by Jelena, smještenog u zagrebačkoj Zelinskoj ulici, uz koji je i njena novootvorena pekara Simple Bake, koja nudi isključivo bezglutenski kruh i peciva te veganske pizze i bruschette, dok smo na propisanoj udaljenosti u društvu njenih dvaju pasa šetali livadama u podnožju Sljemena
200 g blitve
50-100 g listova maslačka, po izboru
5 većih jabuka
1 banana
650 ml vode
Berislava Picek
Sve zelenje i jabuke temeljito operite te nasjeckajte na manje komade. Prvo u blenderu obradite blitvu i listove maslačka s vodom. U dobro izblendanu smjesu dodajte nasjeckane jabuke i jednu ili dvije banane, ovisno o gustoći i ukusu te blendajte do željene kremaste strukture. Pazite na gorčinu; ako je ubrani maslačak gorči i niste zadovoljni slatkoćom soka, dodajte slobodno grožđica ili suhih šljiva koje će svakako dati soku slatku notu.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....